Opvoeding

Onderwijs, Opvoeding en Gezin

Het gedrag van een ander is ofwel een uiting van liefde ofwel een vraag daar om.

Koos Janson

 

Opvoeden is de mooiste, meest uitdagende en meest verantwoordelijke baan die ouders ooit zullen vervullen. Talloze onderzoeken wijzen uit dat een stabiel gezin het beste is wat je een kind kunt bieden. Niemand krijgt echter een handleiding mee bij de geboorte van een kind en weet precies wat juist is om te doen in verschillende situaties. Soms heb je als ouder nieuwe handvatten nodig om situaties beter te kunnen hanteren of zie je dat je kind niet lekker in zijn vel zit of vastloopt op school.

Iemand opzoeken waar je mee in gesprek kan gaan, om samen te kijken naar de uitdagingen in het gezin of op school kan helpend zijn. Wacht niet te lang met hulp zoeken.

  • Praktijk OOG biedt therapiegesprekken met ouders en kinderen.

Praktijk OOG heeft als insteek dat ouders/verzorgers en/of het kind met een kort traject geholpen zijn en verder kunnen.

In het kennismakingsgesprek bespreken we wat er aan de hand is, waar je op hoopt en luister ik naar hoe je kind hierin staat, daarna bespreken we wat ik voor jou en je kind of het gezin kan betekenen.
Hierna volgen er zoveel begeleidingsmomenten of therapie gesprekken die gewenst en nodig zijn. Alles in overleg.
Afsluitend is er een evaluatiegesprek waarbij we bespreken hoe het proces is verlopen en hoe het is ervaren. De gesprekken vinden plaats bij je thuis op school of in de praktijk aan de Helderseweg 32 in Alkmaar.

Neem vrijblijvend contact op (klik hier)